zaterdag 9 februari 2013

Pols warmer



VIERKANT:
Haak 6 l met Delight op haaknld 3.5 mm en vorm een ring met 1 hv in de 1e l. Lees TOER MET STK.
TOER 1: * Haak 3 stk in de l-ring, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 4 keer = 12 stk en 4 l-lussen. 1 hv tot de volgende l-lus, knip de draad af en ga verder met nog een kleur van dezelfde bol - WISSELEN VAN KLEUR.
TOER 2: Haak in elke l-lus als volgt: 3 stk, 3 l en 3 stk, 1 l = 24 stk en 8 l-lussen. 1 hv tot de volgende l-lus, knip de draad af en ga verder met nog een kleur van dezelfde bol.
TOER 3: * Haak in de volgende l-lus als volgt: 3 stk, 3 l en 3 stk (= hoek), 1 l, haak in de volgende l-lus 3 stk, 1 l *, herhaal van *-* de hele toer = 36 stk en 12 l-lussen. Knip de draad af en zet vast.
Haak in totaal 3 vierkantjes. Haak de vierkantjes samen tot een strook als volgt: Plaats steeds 2 vierkantjes op elkaar, steek de haak door de l-lus in de hoek op beide vierkantjes, haak 1 l en 1 v, * 3 l, 1 v in de volgende l-lus op beide vierkantjes *, herhaal van *-*, knip de draad af en zet vast. Haak de uiteindes van de strook samen op dezelfde manier en vorm een ring.

LINKER POLSWARMER:
Wordt in de rondte gehaakt - LET OP! Begin elke toer met 3 l (= 1e stk). Haak langs een kant van de strook met vierkantjes als volgt: 
MAAT S/M: haak in elke van de 4 l-lussen op elk vierkant 3 stk = 36 stk. 
MAAT L/XL: haak in elke van de 4 l-lussen op elk vierkant 3 stk - meerder TEGELIJKERTIJD 4 st gelijkmatig = 40 stk.
Alle maten: = 36-40 stk. 
Haak dan TOER MET STK - lees uitleg boven - tot het werk 5-6 cm meet vanaf de strook = (onderste deel van de polswarmer), knip de draad af en zet vast. 
Herhaal op dezelfde manier aan de andere kant van de strook met vierkantjes (= bovenste deel van de polswarmer), maar laat een deel open voor de duim bij een hoogte van ongeveer 2½-3 cm vanaf de strook als volgt: haak 8-10 stk, haak dan 4 l, sla 4 stk over, ga verder met stk de hele toer. Ga verder in de rondte met stk (haak 4 stk in de l-lus op de volgende toer) tot het werk 6-7 cm meet vanaf de strook met vierkantjes. Haak dan een TOER MET V - lees uitleg boven. Knip de draad af en zet vast als de rand met v ongeveer 1½ cm meet. Het werk meet ongeveer 19-21 cm in de lengte. 

DUIM:
Wordt in de rondte gehaakt als volgt: haak 12 stk langs de hele opening (1e stk = 3 l), eindig met 1 hv in het 1e stk. Haak dan een toer met stk tot de duim ongeveer 2½ cm meet, knip de draad af en zet vast. 

RECHTER POLSWARMER:
Haak op dezelfde manier als de linker polswarmer maar in spiegelbeeld - dus de toer met de opening voor de duim wordt gehaakt als er nog 12-14 stk over zijn, haak dan 4 l, sla 4 stk over, haak de overgebleven 8-10 stk op de toer. 
Follow Me on Pinterest


Geen opmerkingen:

Een reactie posten