vrijdag 11 januari 2013

Gastendoekje



Leuk patroon voor een gastendoekje.
Gevonden op deze site van Jeanny's Merklapperie.
Leuk om cadeau te doen met een stukje zeep erbij !!!

Patroon klein gastendoekje:

Zet met breinaalden 2,5 mm 73 steken op en brei 4 naalden ribbelsteek.


Maak dan de volgende indeling: 9 st ribbelsteek, 

dan voor 11 blokjes 5 st recht, 5 st averecht en eindig weer met 9 st ribbelsteek. 

Na 6 naalden de steken wisselen.
Brei op deze manier verder totdat er 14 blokjes zijn gebreid. 


Hierna weer 4 naalden ribbelsteek en kant alle steken af.
Follow Me on Pinterest

maandag 7 januari 2013

Ponytail Beanie



Leuk muts voor dochter met paardenstaart !!

Gezien op de volgende sit in het nederlands blij dat ik brei en het origineel komt van deze site.
Gaan we zeker testen, maar wel voor volgende winter denk ik ........



Materials: 1 ball 6 or 8ply Opal. Pair 4mm needles.

To fit average girl's (size A) and woman's (size B)
Cast on 93 (B111) sts
Work picot as follows:
1st row: Knit. 
2nd row: Purl 3rd row: K1, * wool forward, K2tog., repeat from * to last st., K2
Knit st stitch until work measures 18 (20) cm.
Shape crown as follows:
1st row: K1, * K2tog, K3, K2tog repeat from * to end 2nd row: Purl
3rd row: K1, * K2tog, K2, K2tog repeat from * to end 4th row: Purl
5th row: * K1, K2tog, K1, K2tog repeat from * to end 37 (45) sts.
Work 6 rows in st stitch.
Work picot as follows: K1, * wool forward, K2tog., repeat from *to end
Next row Purl. St stitch 2 more rows, cast off.
Sew up seam and wear with a grin.




Follow Me on Pinterest

zaterdag 5 januari 2013

Ajour deken




Ook dit is weer een hele mooie deken gevonden op hakenenmeer.blogspot.nl dit wordt het jaar van de dekens denk ik, maar eerst mijn sjaal afmaken .......


Follow Me on Pinterest

woensdag 2 januari 2013

Heel erg mooi patroon

Op blij dat ik brei zag ik dit patroon voor bv een deken of plaid.

Zo mooi die ga ik zeker maken dit jaar.





[larksFOOT.jpg]


Follow Me on Pinterest

Tortellini uit de oven.



Follow Me on Pinterest

Ingrediƫnten:



  • 250 g tortellini (met kaas gevuld)   
  • zout    
  • 1 teentje knoflook    
  • 1 sjalot    
  • 1 koffielepel olijfolie    
  • 40 g magere gekookte ham
  • 400 g gepelde tomaten, uit blik    
  • 200 ml tomatensap    
  • 1 snufje kristalsuiker    
  • 1 koffielepel chilipoeder    
  • 2 koffielepels basilicum (vers of gedroogd)    
  • 2 koffielepels rode wijnazijn    
  • 3 eetlepels geraspte kaas, tot 30+    

Koolhydraten 42,4 g
Onverzadigd vet 8 g
Verzadigd vet 1,4 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 1,7 g
Groenten 110 g
Kcal 322
per persoon

Kook de tortellini al dente in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pers het teentje knoflook uit. Snipper de sjalot. Bak de sjalot samen met de ham
en de knoflook gedurende 3 tot 5 minuten in de olie. Voeg de tomatenblokjes en het tomatensap toe.
Breng op smaak met zout, suiker en het chilipoeder. Laat 5 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Roer de basilicum en de wijnazijn door de saus.
Laat de tortellini uitlekken en schep het in een ovenschotel (30 x 20 cm).
Overgiet de tortellini met de saus en strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 20-25 minuten in de oven.