woensdag 2 januari 2013

Tortellini uit de oven.



Follow Me on Pinterest

Ingrediënten:



  • 250 g tortellini (met kaas gevuld)   
  • zout    
  • 1 teentje knoflook    
  • 1 sjalot    
  • 1 koffielepel olijfolie    
  • 40 g magere gekookte ham
  • 400 g gepelde tomaten, uit blik    
  • 200 ml tomatensap    
  • 1 snufje kristalsuiker    
  • 1 koffielepel chilipoeder    
  • 2 koffielepels basilicum (vers of gedroogd)    
  • 2 koffielepels rode wijnazijn    
  • 3 eetlepels geraspte kaas, tot 30+    

Koolhydraten 42,4 g
Onverzadigd vet 8 g
Verzadigd vet 1,4 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 1,7 g
Groenten 110 g
Kcal 322
per persoon

Kook de tortellini al dente in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pers het teentje knoflook uit. Snipper de sjalot. Bak de sjalot samen met de ham
en de knoflook gedurende 3 tot 5 minuten in de olie. Voeg de tomatenblokjes en het tomatensap toe.
Breng op smaak met zout, suiker en het chilipoeder. Laat 5 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Roer de basilicum en de wijnazijn door de saus.
Laat de tortellini uitlekken en schep het in een ovenschotel (30 x 20 cm).
Overgiet de tortellini met de saus en strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 20-25 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten